Algemeen

Microsoft Teams met SIP

Microsoft Teams: sinds de lockdowns steeds populairder onder bedrijven en particulieren. Wij hebben ons hierin verdiept en bieden onze partners een geheel nieuwe functionaliteit aan: een vast nummer koppelen aan Microsoft Teams.

Sinds Microsoft Teams steeds bekender en noodzakelijker wordt is het van belang dat we de ontwikkelingen hierin nauw in de gaten houden. Een aantal weken terug krijgen wij de vraag van één van onze partners of we konden koppelen aan Microsoft Teams. Interessant, vonden wij.

Ons team van VoIP-engineers hebben direct gekeken naar de mogelijkheden. Al snel kwamen we erachter dat hier een flinke markt in schuilt. Na weken te hebben getest kunnen we nu officieël leveren. Bij 4AllBusiness Telecom B.V. kan je een vaste telefoonnummer (SIP-trunk) koppelen aan Microsoft Teams. Zo kan er gebeld worden via Teams.

Wat is hiervoor nodig?
Niet veel, jij of je klant, dienen enkel de licenties af te nemen bij Microsoft Teams. Dit zijn de licentievereisten:

Voor de connectie met onze gateway naar Microsoft Teams;
– 1x Microsoft 365 Business Basic of 1x Microsoft 365 E3 license
Voor de einduser / DirectRouting:
– Een ‘Phone system license addon of een E5 license

Hoe vraag ik dit aan?
Momenteel is er nog geen automatisch systeem hiervoor en verzoeken we je contact op te nemen met jouw persoonlijke Account Manager of te e-mailen naar support@4allbusiness.nl voor een dergelijk verzoek. Wij regelen de gehele koppeling tussen Teams en ons platform.

Wij hopen dat dit zowel voor jou, als veel klanten, erg interessant zal zijn. Wij zien er een grote markt in en hebben dit dan ook vrijwel direct uitgebracht. Bellen via Teams vereist geen telefooncentrale en is binnen enkele minuten opgesteld. Ideaal dus.

Serge Huijsen
Product Developer
T: +31 10 800 9555
E: serge@4allbusiness.nl